Jernforsen har fått ny ägare

Linka Energy och Jernforsen förenar sig i nära samarbete
Bläcket har just blivit torrt igen genom ett nytt avtal mellan danska Linka Energy och svenska Jernforsen, som båda är bland världens ledande leverantörer av bioenergianläggningar. I framtiden kommer de två företagen att bli branschens mest professionella leverantör av bioenergianläggningar för alla behov.
Med förvärvet av det svenska bolaget har Linka Energy fått tillgång till Jernforsens välutvecklade teknik för förbränning av biomassavfall (inklusive returträ och andra typer av biomassa) samt "vått" bränsle. Det svenska bolaget är särskilt starkt på anläggningar över 4 MW, till exempel fjärrvärme och industri.
"Vi kommer att kunna expandera vårt nuvarande sortiment, med anläggningar upp till 35 MW, samt förbränningsteknik för bland annat träavfall. Tillsammans stärker vi våra kompetenser och teknologier till gagn för våra kunder”, säger Brian Pedersen, chef för Linka Energy. På samma sätt kommer Jernforsen att dra fördel av Linkas marknadsledande ställning på halmanläggningar och kompakta mobila lösningar.
Med två olika kärnområden, som kompletterar varandra mycket väl, får Linka och Jernforsen en starkare, gemensam plattform både på befintliga och framtida marknader. Dessutom kan organisationerna stödja varandra i den dagliga verksamheten och bygga upp relationer som kan säkerställa bättre fotfäste både på hemmamarknaden och internationellt.
I sommar kan Linka fira sin 40-årsjubileum där företaget har byggt upp en mycket stark organisation genom åren, som idag sysselsätter 45 personer. "Sverige har alltid varit en av Linkas största marknader, och vi kommer att fortsätta att fokusera på denna marknad. Under många år har vi haft en svensk serviceavdelning och förra året anställde vi en försäljningschef på marknaden", säger Brian Pedersen. Förutom Sverige är Jernforsen också starka på de norska, finska och brittiska marknaderna.
Tillsammans har de två företagen över 70 års erfarenhet inom branschen. Jernforsen, grundad 1984, har sedan dess utvecklats till en ledande leverantör av konkurrenskraftiga bioenergianläggningar av högsta kvalitet. Företaget sysselsätter 30 anställda, baserat på service, försäljning, projektledning och administration. VD Magnus Holmgren ser fram emot det nya partnerskapet, med nära samarbete inom försäljning, inköp, teknik och projektledning, vilket kommer att säkerställa att bolaget kan prestera ännu bättre i framtiden.
"Vi ser fram emot att arbeta med Linka. Båda företagen har 35-40 års erfarenhet av bioenergi och förbränning, och den gemensamma kunskapen gagnar våra kunder”, säger Magnus Holmgren. Han betonar också att Linka "har många spännande lösningar i sin produktportfölj och en stor förmåga inom bränslen som Jernforsen kan ha nytta av. Vi ser fram emot att ha ett brett teknikutbyte med våra nya kollegor."
Både Linka Energy och Jernforsen fortsätter som två oberoende företag, och partnerskapet har ingen betydelse för den dagliga verksamheten, där Magnus Holmgren fortsätter som VD, och investerare, i Jernforsen. "Magnus har gjort ett riktigt bra jobb, och jag har stor tillit på honom och hans organisation", betonar Brian Pedersen.
 
Ytterligare information
Information om samarbetet: Brian Pedersen, VD - +45 20 96 17 99.
Information om Linka Energy: Christina Pedersen, marknadsföringskoordinator - +45 51 24 64 34.

Ladda ner pressreleasen

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter